Ønskemamma starter blogg

Ønskemamma starter blogg
Ønskemamma. Ønskebarn. Ønskebilde.

lørdag 29. november 2014

Årets mest spennende julepost

Julepost har ankommet. Årets desidert mest spennende julebrev.
Fra Danmark. Weeee!
O jul med din spenning altså!
I brevet står den nye behandlingsplanen for Ønskemamma, som jeg må skrive over i mitt eget litt mer strukturerte skjema fra forrige runde etter hvert. Det skal, hvis alt går bra på neste gynekologiske undersøkelse, være oppstart av medisiner den 7.desember. Allerede fra neste søndag skal Synarela sprayes inn i nesa tre ganger i døgnet, og nok en falsk overgangsalder skal startes. Det er neimen ikke lenge tid!

Så nå gjelder det å kaste seg rundt og få tak i alle medisinene. Trenger jo dessverre absolutt alt en gang til. Setter faktisk kursen mot min kjære tremenning og hennes familie, bestående av to store og to litt mindre, på Jeløya allerede i kveld.
Og så så setter vi sammen kursen videre mot Svinesund i morgen.
Det er noen tusenlapper å spare på å handle noen av medisinene i Sverige, selv med reiseutgifter trukket fra. Monstersprøyten Elonva koster f.eks 4417 kroner i Sverige. Svenske kroner altså. Det tilsvarer cirka 4310 norske. Kjøper jeg samme medisin på apoteket her i Norge må jeg betale 6462 kroner. For en eneste sprøyte. Spinnville priser! Det betyr 2150 kroner spart på å ta turen over grensa, så akkurat den sprøyten der er hovedårsaken til å dra til Sverige. I tillegg er det litt å spare på sprøytene Gonal-F, som jeg må ha minst fire stykker av. Det er ikke på langt nær like mye å spare på dem, men hver eneste krone teller akkurat nå. Så i morgen går turen hit:
Hadde det enda vært akkurat like mange mennesker som på bildet på shopping i morgen....altså cirka et eneste et. Vi må nok regne med horder av handlegale, førjulsstressede nordmenn på Svinesund i morgen, men Ønskemamma ruster seg med mot i brystet, stål i ben og armer og er klar.

Ut over medisiner blir det særdeles lite harryhandling på Ønskemamma. Det har jeg ganske enkelt ikke råd til. Så kjøtt, ost og andre godsaker skal svenskene få beholde selv, men et par brett med Ramlösa blir det nok. For det er så innmari godt, og så inneholder det mye mindre salt enn Farris.

Så i morgen blir jeg nok en av dem som drar hjem fra Sverige med den rareste handlekurven. En kjølebag med medisiner, og to brett med Ramlösa. Og en stor pose reddiker hvis jeg finner det. Punktum. Da tar i alle fall ikke handelen all verdens med tid. Så får jeg se om jeg får laget meg en ny behandlingsplan i morgen kveld.
I følge planen blir egguttaket cirka 2.januar. Det skaper litt logistikktrøbbel.
Det går en båt til Hirtshals på kvelden 1.januar. Den er fremme i Hirtshals 20:30.
Da må jeg kjøre alene nedover i mørket og på glatte veier, og er ikke i Århus før ca klokka 23. Så skal jeg finne frem til hvor enn jeg skal bo, flytte inn, og være klar for Maigaard morgenen etter. Det er et lite fristende stress.

Alternativet er å ta morgenbåten nedover 31.desember. Den er fremme klokka 12, og gir mye bedre kjøre- og leteforhold. Det hadde vært bra, men tar jeg den båten må jeg jo feire nyttår i Århus. Helt alene. Det er heller ikke særlig fristende. Hmmmmm, what to do?
Tenk, bare en uke igjen til det etter planen skal starte på nytt.
Mot og motløshet. Glede og tristhet. Spenning og engstelse.

Men først må jeg på undersøkelse hos gynekolog Huseby fredag 5.desember. Da kan forsøket bli avbrutt. Det kan f.eks skje hvis det ikke er mange nok antrale folikler, hvis det ligger cyster i veien eller hvis det er noe annet galt etter den uønskede aborten. Ønskemamma krysser fingre og håper på det beste.

Men først: Sverige! God helg alle sammen.

8 kommentarer:

  1. Ønsker deg lykke til med kommende forsøk!
    Har du tenkt å prøve scratching?
    Jeg er nå snart 7 uker på vei. hatt 2 IVF, ett mislykket FER og er nå gravid på siste egget jeg hadde på frys. Tok Scratching dag 21 i syklus og hadde HcG støtte etter egginnsett. Jeg har stor tro på at disse to tiltakene har hjulpet meg denne gangen.

    SvarSlett
    Svar
    1. Nei, det blir ikke scratching. Klinikken mener det ikke er nødvendig, i og med at jeg ble gravid ved forrige forsøk. De anbefaler det oftest ved festeproblematikk.
      Så spennende med en gryende graviditet. Masse lykke til!

      Slett
  2. Jeg syns nyttårsaften i Aahrus høres ut som en god ide, på tross av at du kanskje da må være (fysisk) alene. Alternativet tror jeg blir ALT for nervepirrende! Jeg vet hvertfall at den gangen jeg selv reiste ned et par dager i forkant, ble prosessen helt klart lettere å gjennomleve. Du trenger ikke være ensom fordi om du er alene.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, tenke tenke tenke.
      Jeg vet at jeg kommer til å føle meg ensom hvis jeg sitter nedi der alene på nyttårsaften. But will do whatever I have to do. :o)

      Slett
  3. Lykke til!

    Nyttår alene i Århus trenger ikke å være så ille. Med et par gode filmer på en laptop og wifi på hotellet/i leiligheten, kan du ha det riktig så koselig. Evt om du har en god venn som vil være med? :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Får gjøre det beste ut av det hvis det blir sånn ja. :o)
      Noen venn som vil være med har jeg dessverre ikke.

      Slett
  4. Hei :-)
    Du vet, du kan jo bare spørre om du kan utsette oppstart av elonva med en dag, og gå på bare Synarela en dag lenger :-)
    Ikke noe problem å starte opp senere med sprøyter :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Det vet jeg at er mulig, men det vil ikke hjelpe i og med at Maigaard ikke gjør uttak verken lørdag eller søndag. Og mange dagers utsettelse blir dumt i forhold til jobb. Får bare se hvordan det barker i vei. Venter med planleggingen til etter gynekologisk undersøkelse fredag kveld, for sa kan det jo i teorien bli avbrutt. Fingers crossed!

      Slett