Ønskemamma starter blogg

Ønskemamma starter blogg
Ønskemamma. Ønskebarn. Ønskebilde.

torsdag 23. januar 2014

Er det sånn det er?

Hehe! I dag kom jeg over denne lille tegneserien på nett, kalt The "Motherhood Experience."  Måtte jo bare smile litt over alt det kjedelige og slitsomme hversagslivet alle mammaer må finne seg i - og likevel sier at det er fantastisk å være mamma.
Livet har jo heldigvis flest hverdager. Jeg synes det er fint med hverdager, og tenker at hverdager med barn ville være mye finere - og mye mer slitsomme.

Dere som er mammaer allerede - er det sånn det er?
Exhausting? Awesome? ....eller begge deler kanskje?
Hva sier dere? Noen mammaerfaringer å dele med en Ønskemamma?


16 kommentarer:

 1. Ha ha ha den var skjønn <3 Det er jo sånn også, men mest uendelig kjærlighet <3

  SvarSlett
 2. Den lille foten i ansiktet når babyen sover ved siden av er bare sååå god ;) Hehe

  SvarSlett
 3. Ei jeg kjenner skrev dette til meg på Facebook i dag. Nydelig skrevet synes jeg:

  Min erfaring er at ingen klarer å sprenge følelsesregisteret ditt på samme måte som egne barn. Jeg har aldri vært så sint og frustrert på noen som på ungene mine, og jeg har aldri vært så lykkelig, redd og stolt (og flau??) over noen. Jeg kan føle meg som verdens verste og mest ubrukelige mor, og jeg kan ofte kjenne på utilstrekkelighet. Når fireåringen litt flau sier "mamma, jeg skal kjøpe blomster til deg når jeg blir voksen" fordi han har gjort noe han vet han ikke får lov til (og fordi det ble oppdaget...), eller når sjuåringen skriver navnet til bestemor på en morsom måte (Jorun ble til Jord Hund) så er det en del av hverdagen. Når de kryper opp i fanget, gir en stor knusekos og sier "mamma, jeg ELSKER deg!!!" så er det øyeblikk som bevares i hjertet. Da er all frustrasjon og irritasjon over somling og selektiv hørsel, og tanker om utilstrekkelighet, glemt. Mammatilværelsen inneholder mange fasetter og et stort spekter av følelser, og det syns jeg denne lille tegnestripa får frem veldig godt. Så ja, det er faktisk slik det er;-)

  SvarSlett
 4. Det går inte riktigt att beskriva berg-och-dalbanan det är rent känslomässigt att ha barn. Det finns inga människor jag kan bli så arg på, förlåta så snabbt, och älska så mycket. Jag kan vara så trött på dem att det är en sann lycka att få gå till jobbet och få gå på toaletten ifred, men så fort jag kommer innanför dörrarna till jobbet, så önskar jag att dagen är slut så jag får hämta dem på förskolan. Så ja, precis så är det, fast mycket värre och mycket bättre.

  SvarSlett
 5. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 6. Det er nok sånn det er :) hilsen en 6 barns mor :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Oioioi! Seks barn. Det skulle bety 12 små føtter i ansiktet :o)

   Slett
 7. Ville bare si at jeg berømmer deg for din åpenhet! Har selv lengtet etter barn i årevis, og heldigvis kommet i mål. Det tok tre år og tre aborter å få nr. en, og tre år og tre aborter å få nr. to og tre. Nå er jeg halvveis i svangerskapet med donor-tvillinger. I vårt tilfelle er det jeg som trengte donor, vi har altså vært i utlandet og brukt store summer på eggdonasjon. Men det er VERDT DET!

  Jeg håper inderlig at du lykkes. Det er mer fantastisk å få barn enn man kan forestille seg. Jeg elsker barnet mitt (snart barna mine) langt høyere enn jeg har elsket noen andre og noensinne vil elske noen andre, inkludert deres far som jeg tross alt er gift med. Det er slitsomt med baby, men også veldig, veldig givende. Faktisk føltes det ok å våkne hvert 90. minutt de første ukene og mnd, for det var jo bare lillegutten min som var sulten. Jeg hadde aldri utvist en sånn fleksibilitet overfor noen andre :)

  Jeg kommer til å følge bloggen din, og krysser fingrene for deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for fin historie. Så koselig med en liten kar, og så tvillinger på vei da gitt! Oh my! Men det tok lang tid å komme i mål også. Selv har jeg ikke så mye tid, så det skremmer meg litt (les: kjempemye). Noen ganger skulle man ønske man kunne sde inn i fremtiden.....

   Slett
 8. Kom tilfeldigvis over bloggen din idag og ville bare dele min erfaring som førstegangs-alenemamma for snart 5 måneder siden, jeg har aldri vært mer trøtt, sliten og usikker på meg selv! Og jeg elsker hver dag sammen med prinsessa mi <3 Det var 38 lange uker med svangerskap alene, en helvettes vond fødsel uten smertestillende og en usikker tid imøte uten noen å støtte seg på.. Men idag angrer jeg ikke, og kommer nok heller ikke til å gjøre det en dag! Krysser fingrene for deg og håper du også får oppleve lykken det er å få barn :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Monica.
   Tusen takk for at du deler. Akkurat denne meldingen var det fint å få. For jeg tenker så mye på alt som kan bli vanskelig, og jeg er oppriktig redd for å angre. Tenk om jeg får barn og angrer liksom! Men så vet hjertet mitt samtidig at jeg kommer til å angre veldig hvis jeg aldri prøvde å få barn. Er søvnløs av mine egne tanker for tida.

   Slett
  2. Vanskelig kommer det til å bli, det er ikke vits å lyve og fortelle deg at livet blir rosenrødt - for det blir det ikke. Men de vanskelige dagene blir ikke verd noe som helst når du får det første smilet, første latteren eller babyen din mestrer nye ting :) Jeg tror ikke du kan angre på å få barn. Jeg har alltid vært egoistisk og ville ikke ha barn, helt til den dagen hun ble født. Jeg skal være ærlig å si at jeg hadde perioder under svangerskapet da jeg lurte på hva i alle dager jeg hadde begitt med ut på! Mye fordi samfunnet forventer at det er en mor og en far som får barn.

   Slett
 9. Du kan også fryse ned eggene dine, for så ta de frem når du har funnet en partner. Dette gjøres blant annet i Sverige.

  SvarSlett
 10. http://www.nrk.no/livsstil/unge-kvinner-fryser-ned-egg-1.7831911

  SvarSlett
 11. Thank you for another fantastic post. Where else
  may just anyone get that type of info in such a perfect means of writing?
  I've a presentation subsequent week, and I am at the look for such info.


  Also visit my web blog :: medical negligence no win no fee

  SvarSlett