Ønskemamma starter blogg

Ønskemamma starter blogg
Ønskemamma. Ønskebarn. Ønskebilde.

torsdag 17. juli 2014

Babyfrø og babystøv over alt

Oioioi! Nå skjer det virkelig mye i ønskemammagruppen jeg er del av på nett altså. Det er babyfrø og babystøv over alt, og flere har blitt gravide i det siste. Noen er et stykke uti svangerskapet, med både en og to spirer i magen,  flere har fått positiv graviditetstest denne siste  uka, og flere venter på dagen for graviditetstest. Veldig, veldig hyggelig - og utrolig spenennde! Mange bitte små babyfrø ruges nå av vordende ønskemammer.

I tillegg er vi ganske mange som reiser frem og tilbake til landet der det er deilig å være norsk i disse dager. Modige damer som er i en krevende prosess uten partner.
Vi oppdaterer hverandre i en hemmelig facebookgruppe, spør og gir svar, heier på hverandre og blåser iherdig babystsøv på dem som nervøst venter på sin første testdag.
Uvurderlig støtte. Viktig kunnskapsdeling. Og virkelig mye mer spennende enn alle detektimer til sammen. Siden de fleste holder prosessen hemmelig blir gruppa stedet hvor man kan spørre om det man ikke kan spørre andre om - og dele sorger og gleder over internett. Og litt i virkeligheten, siden flere av oss treffes i blant. Jeg er veldig glad for den gruppa - eller begge gruppene rettere sagt.

Onsdag denne uka var jeg jo ute på café med to gravide ønskemammer. Den tredje som skulle vært med trengte en god hviledag, etter å ha vært i det store utland Sverige og kjøpt babyutstyr til sin kommende jentebaby dagen før.  Kjempekoselig var det.  Er veldig glad på deres vegne. Den ene av dem ble gravid med tvillinger på sitt tredje IVF-forsøk. Den andre ble endelig gravid etter flere år med åtte inseminasjoner og fire IVF-forsøk.
Det gjelder å ikke gi seg, så fremt det er mulig. Så dere kan jo gjette hva praten dreide seg om, mellom munnfullene med kyllingsalat. Salaten var forresten skikkelig god, med mye ren kylling og ikke alt for mye annet.
Siden begge de andre ønskemammane jeg møtte altså allerede er gravide, delte de snilt nok av det de ikke trenger lengre - nemlig babyklister. Eller Fructus Femina som det egentlig heter. Veldig mange som drar som IVF-turister til Danmark bruker nemlig Fructus Femina i ukene før og etter embryoinnsett.
"Fructus Femina bruges i forbindelse med IVF behandling og ægopsætning. De befrugtede æg fæstnes bedre på livmodervæggen. I forbindelse med ægtransplantation indtages Fructus femina comp 1 uge før ægopsætning, 10 dråber 3 x dagligt. Indtagelsen fortsætter til og med 1. trimester."
Om det har noen funksjon vet jeg ikke, men jeg går jo for strategien; prøve det som prøves kan. Så jeg ble glad for å arve det som var igjen på de gravide sine Fructus Femina-flasker. Takk!

I tillegg til alle de flotte damene i ønskemammagruppene på nett kjenner jeg 3-4 stykker som holder på med IVF med egen partner her i Norge. Noen med hell, andre med tårer og skuffelser så langt. Det er mye sårhet i det å ikke kunne få barn når man ønsker seg det - partner eller ikke. En av dem, en venninne fra psykologstudiet, er dog svært lykkelig. Hun fikk nettopp sitt andre IVF-barn sammen med mannen sin. En nydelig liten gutt. Hun sendte meg dette bildet på mobilen, som jeg fikk lov til å bruke i dagens innlegg.
Aaaaaaw! Vakkert. Umiddelbar knute på eggstokken. Really! Gleder meg til å treffe lille Kong Isak i slutten av måneden, og hans nå detroniserte to år gamle prinsessesøster Oda. Det blir stas!

Jeg stiller med babygave til Isak, og en gave som forhåpentligvis straks kan gjenopprette Prinsesse Oda sin nå litt falmede prinsessetittel  :o)  ....og som trolig vil gi mammaen grøsninger - og muligens ikke helt på en god måte. Hehe! Her har jeg handlet ut fra en toårings perspektiv tror jeg, og slettes ikke ut fra en voksen estetisk sans. Barn er barn. Og prinsesser er prinsesser.

Også håper jeg hardt - innmari hardt - på at jeg også kan handle noe smått og søtt til min egen prins eller prinsesse neste sommer. 
Det er under en uke til medisinstart.....

3 kommentarer:

 1. Bare hyggelig med Fructus femina, håper den gjør susen. Jeg brukte den begge de to gangene jeg ble gravid. Og Alva og jeg har blandet inn litt ekstra babystøv i den til deg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Og *wehey* Blogspot liker meg endelig igjen, bloggen min er oppdatert med riktig dato! :D

   Slett
 2. Yes! Blogspot elsker babystøv - i sær fra miniminier som Alva. :o)

  SvarSlett