Ønskemamma starter blogg

Ønskemamma starter blogg
Ønskemamma. Ønskebarn. Ønskebilde.

lørdag 26. juli 2014

En hilsen fra middelalderen

Heisann!
Lørdag og helg. En annerledes helg, med denne terrortrusselen hengende over landet.
Jeg lever som normalt, men gjør meg selvsagt noen ekstra tanker rundt det å gjøre det å forsøke å bringe et nytt, uskyldig lite liv inn i en verden som denne. Men kjærlighet er sterkere enn frykt, og mennesker som forsøker å skremme andre med trusler om terror eller ekte terror, må aldri vinne. Vi lærte en del om de for tre år siden.
Når jeg skriver i dag hilser jeg samtidig fra middelalderen. Fnis altså!
I dag er det dag nummer tre av nesespayregimet, og jeg skulle tro at jeg dermed offisielt er i en kunstig overgangsalder. I følge pakningsvedlegget til Synarela og Felleskatalogen kan jo denne sprayingne komme med en rekke symptomer, som 70-80 % av de som bruker medikamentet får.
Enn så lenge må jeg si jeg synes det går helt fint. Jeg føler meg verken sur, glemsk, bomullshodeaktig eller emosjonelt labil. Heatflashes har vi vel alle for tida, så det er det neimen ikke godt å si om er noen bivirkning.

Sprayen svir litt i nesa, og så i halsen, og etter noen minutter nyser jeg som bare rakkeren. Har klart å holde meg 10 minutter før nysingen tar overhånd, og det er jo viktig siden det er en nesespray. Men bortsett fra det har jeg ikke noe å klage på synes jeg. Egentlig kjenner jeg så lite at jeg blir litt ensgtelig for om det kommer nok spray ut av flasken. Sammenlignet med en forkjølelsesnesespray er dette bare et ørlite, nesten umerkelig "puff". Ergo lurer jeg på om det blir nok, eller om det blir for lite.
Alt man skal bekymre seg over  :o)

Det eneste var at jeg ikke helt hadde tenkt på dette med leggetider.
På første spraydag var jeg litt trøtt etter an lang arbeidsdag i solsteken uten aircondition (sånn er det i gamle sykehusbygg), og tenkte "at idag legger jeg meg litt, og så sover jeg til jeg våkner uthvilt i morgen". Så kom jeg på at det jo skal sprayes nøyaktig både
kl 23:00 og 07:00, så nå blir det Synarela, og ikke meg, som styrer leggetiden den neste måneden. Like greit, for skulle det bli en graviditet ut av dette vil det jo være mini som styrer mors søvn i årevis fremover.

På mandag blir en spennende dag. Da skal jeg på første gynekologiske skanning, for å se at alt står bra til og at prosessen kan fortsette. Da ser gynekologen etter eventuelle cyster, som ville kunne ødelegge alt. Det tror jeg egentilg ikke at jeg har. I tillegg skal antall follikler telles - eller eggposer altså. Hvis man har tre eller færre eggposer kan forsøket bli avbrutt allerede nå. Jeg håper på cirka 6-8 stykker.
Det er sånn at det ikke trenger å være egg i alle eggposene, og av de eggene man får ut blir oftest ikke alle befruktet. Av de som blir befruktet vil ikke alle overleve fra uttak og til innsett noen dager senere, så det gjelder å ha noen egg.

En jeg kjenner, som endelig ble gravid etter lang tids prøving, fikk på sitt siste forsøk ut 16 egg. Det er veldig mange flere enn jeg kan håpe på. Hun er noen år yngre enn meg. Bare åtte av de 16 eggene hun fikk ut lot seg både befrukte og delte seg på rett måte. På innsettdagen, tre dager etter uttak, var det bare tre av 16 egg som fortsatt var med i kappløpet. Så da skjønner du sikkert at det er en veldig stor fordel å få ut noen egg.

Nå ble det endelig klaff for henne, for av de to embryoene hun satt inn igjen har et eller to altså skrudd seg fast, og hun er endelig GRAVID! Veldig koselig. Jeg er så gammel at jeg ikke kan ha håp om få ut mange egg, men jeg håper på nok egg til at det blir noe å sette inn igjen. Mest av alt håper jeg selvsagt på det ene - det eneste ene gullegget.
Fortsatt god helg der ute! ....og kryss fingre for disse foliklene på mandag da dere.

6 kommentarer:

 1. Jeg fikk også mange tanker når jeg ble oppmerksom på at det igjen er en terrortrussel over Norge Nasjonen. Hva slags syk verden er det man føder et barn inn i? Men man kan ikke la seg styre av frykt som du sier, så "keep calm and carry on" er ukas motto. Innimellom hetetokter og emosjonelle svigninger - og det blir ikke stort mye bedre når du blir gravid, kan jeg berette... Kos deg i middelalderen, pass deg for den Synarela-sprutende dragen og vi håper på å få se minst en 12-pakning eggekartong på mandagens scan :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe! Ja du, enn så lenge er det ganske fint her i middelalderen altså. Med det potensielle resultatet i tankene synes jeg ikke jeg har noe som helst å klage på egentlig. Ingen dragespruting i sikte enda, men det kan jo kanskje komme.
   Spent på morgendagens scanning!

   Slett
 2. argh... jeg skrev en laaang kommentar, så skjedde det noe. Blæh. Hater å skrive på nytt igjen.

  Men når det gjelder bivirkninger, så vet man aldri når de kommer. Jeg hadde vært gjennom flere runder med ivf-forsøk med lang protokoll uten at jeg merket særlig til dem. Men nå ved fjerde forsøket, så fikk jeg ganske heftige hetetokter. Og de hetetoktene oppfører seg HELT annerledes enn å bare være varm på grunn av varmen, så jeg kan love deg at du merker om du får dem. Jeg fikk dem alltid når jeg gikk på synarela+elonva, så jeg håper du slipper det. Det var ikke kult.

  Men du, en ting jeg lurer på. Hvor har du lest/hørt at de teller folikler før nedregulering? Jeg trudde det bare var for å sjekke at det ikke er cyster der som kan stoppe for forsøket. Nå har jo antall folikler aldri vært noen problemstilling for meg, så kanskje derfor de ikke har telt. Men jeg har ikke hørt om andre som har snakket om det ved den scanningen heller. Men mulig du har rett altså...

  Og når det gjelder antall egg. Det er IKKE slik at mange egg er bra. Jo flere egg, jo dårligere kvalitet som regel. Det kan være mye bedre med noen få som er virkelig gode.

  Ønsker deg masse lykke til gjennom overgangsalder og stimuleringsperiode.

  Klem fra Ønskemor.

  SvarSlett
  Svar
  1. Usj, så dumt at du måtte skrive flere ganger. Ikke alltid helt stabil i kommentarfeltet denne plattformen synes jeg.

   Hmmmm....jeg er jo ny og lysegrønn, så her er det mye mulig jeg tar feil. Kanskje det er på neste, og ikke denne, skanningen disse folkilkene skal telles? I februar ville Maigaard vite antall folikler før et eventuelt forsøk (håpet jo å starte mye tidligere) men jeg er usikker. Det kan være min skrukkegamle alder og lave AMH som gjorde dem mer opptatt av det hos meg? Får se i morgen hva som sjekkes. Det blir spennede!
   Fingers crossed for gode resultater i alle fall.

   Krysser alle fingre for deg også i kveld.

   Slett
 3. Ja, Maigaard har aldri spurt etter hvor mange antrale folikler jeg har før oppstart med stimulering heller. Så det er sikkert forskjell på grunn av amh. Spent på svaret, for jeg blir så nysgjerrig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, da har svaret endelig kommet Ønskemor. Pjuh! Lettelse.
   Hilste Huseby så mye fra dere andre prøvere. :o)

   Slett