Ønskemamma starter blogg

Ønskemamma starter blogg
Ønskemamma. Ønskebarn. Ønskebilde.

tirsdag 15. juli 2014

Pilen peker rett vei

God morgen!

Da var det blitt tirsdag. I dag lovte jeg å oppdatere på resultatene etter de første to ukene på Eurodiet. Da jeg forsiktig tråkket på vekten, som slettes ikke hadde stått opp enda, nå i dag tidlig hadde pilen flyttet seg denne veien.
Resultat etter de første to ukene: minus 3,9 kg. Nesten fire blanke kilo.
Det må jeg si meg greit fornøyd med. Forsatt fem uker igjen til Danmark.

Nå går det alltid mye raskere de første ukene en det gjør videre, i sær på dietter men lav andel av karbohydrater, som det er i Eurodiet. Karbohydrater binder vann, så når det blir mindre tilgang på karbohydrater renner en del av vannet ut av kroppen. Uten at man blir så mye tynnere av det. Så farten blir nok langt tregere herfra, men en god start er det jo. Enn så lenge merker jeg ingen andre endringer enn de jeg ser på vekten, men det er vanlig. Sånn er det for de fleste i starten av en vektreduksjon.
Dette betyr i allefall at målet om fem kilo ned i løpet av de første syv ukene med diett bør være innen rekkevidde. Bare å fortsette med friskt mot.
Neste oppdatering rundt akkurat dette kommer om litt over nye uker. Da har det blitt 30.juli, og fase 1 er sover. Men før den tid kommer jeg til å velge å gjøre et lite diettbrudd. Det har jeg allerede planlagt å gjøre i morgen. Da skal jeg nemlig på middag med to eller tre andre ønskemammaer, som alle er gravide! Weeee! Den ene med en liten jente som kommer om ikke alt for lenge, den andre tvillinger, og den tredje så nygravid at vi ikke vet noe mer. Tenk det!

Så til middag i morgen blir det ikke et Euordietprodukt, men en kyllingsalat.
Uten krutonger riktignok. :o)
Gleder meg! Vi har allerede funnet oss et sted som serverer nettopp det. De andre er heldigvis også grøntforelskere. Tror faktisk den ene er veganer. Eller var det vegetarianer? Grønnsaker er jo allerede en stor del av Eurodiet, og å bytte ut et produkt med et kyllingbryst skal gå helt fint. Renskåret kylling har jo lav glykemisk indeks og glykemisk belastning, for dem som er inne i slikt. Fedon Lindberg skriver dette om kylling:

"Matvarer som nesten utelukkende inneholder protein og fett (f.eks. kjøtt, fisk, kylling, smør, matoljer) har ingen glykemisk indeks, eller rettere sagt har glykemisk indeks nesten lik null. De påvirker ikke blodsukkeret."

Jeg var i grunn 100 % sikker på at et slikt minidiettbrudd er helt ok, selv i en ketogen diettfase. All teori tilsier at det måtte være det. For å bli tusen prosen sikker hørte jeg med Fedon himself om min planlagte kyllingsalat ville være like ok som jeg tenker, bare jeg holder med unna sukkerfrie dressinger, og han svarte veldig raskt:

Hei Tina,
Du har rett. Du må unngå stivelse og sukker, så hvis du spiser kylling og grønnsaker fra liste 1 og 2 som anbefalt for øvrig, blir intet ødelagt.
Mvh Fedon
Å kunne sende en mail til Fedon føles bitte lutt som å ha direktelinje til kostholdshimmelen.  Fnis! :o) Bare velstand altså.
Morgendagens møte gleder jeg meg veldig til. Tre lykkelige (men selvsagt fortsatt litt bekymrede) ønskemammer med fine frø i magen. Tenk at alle tre har lyktes på sine Danmarksturer - etter mer og mindre strev. Så stas altså!

Neste punkt på to-do-lista er å få kjøpt inn den hersens nesesprayen, som er den aller første medisinen man trenger. Det må jeg få gjørt før helgen, ellers blir jeg superstresset. Så det skal jeg få gjort, for jeg jobber jo hardt for at det skal bli mer enn kyllingsalat i magen på meg snart også...

2 kommentarer:

  1. Gøy at du taper deg og at du kan se resultater etter så kort tid. Får håpe du når målet ditt før avreise! Jeg er vegetarianer (ikke veganer), siden du nevner det. Men jeg er så sliten etter all babyutstyr-kikkingen i Sverige i går at jeg ikke tror jeg orker å reise inn til Oslo i dag for å møte dere, dessverre... Trenger luft mellom aktivitetene, dessuten tror jeg at jeg hadde en økedag i går, og det merkes på kroppen. Men det kommer flere sjanser i sommer og til høsten, jenta mi skal ikke komme før i november om alt går etter planen. Kos dere :)

    SvarSlett
  2. Vi savnet deg, men det er viktig å lytte til kroppen. Generelt - men gravidekroppen spesielt, for da har du jo en ekstra kropp å lytte til. Vi tar det igjen senere. Tusen takk for babyklisteret. Håper det fungerer like godt for meg som for deg :o)

    SvarSlett