Ønskemamma starter blogg

Ønskemamma starter blogg
Ønskemamma. Ønskebarn. Ønskebilde.

torsdag 24. juli 2014

Game on!

Oioioi! Da er det game on! Finally! Har ventet en stund på denne dagen.

Torsdag 24.juli 2014. En ny merkedag i livet? I dag er det endelig nedreguleringsdag nummer en, og jeg skal starte opp med Synarela nesespray. Krysser alle fingre for at jeg tåler den....i det miste sånn høvelig greit. For noen går det bra, for andre går det mindre bra. I Felleskatalogen finner man bl.a dette om potensielle bivirkninger:

"Bivirkninger forekommer hos ca. 70-80% av pasientene (ja, det var jo virkelig lovende...), og vanligst er hetetokter som forekommer hos ca. 90% av disse pasientene (kjempefristende, i sær i de temperaturene vi allerede har i Oslo nå..). 
Svært vanlige bivirkninger (≥1/10): Hjerte/kar: Hetetokter. Hud: Akne, seborré. Kjønnsorganer/bryst: Brystatrofi, vaginal tørrhet. Luftveier: Rhinitt. Muskel-skjelettsystemet: Myalgi. Nevrologiske: Hodepine. Psykiske: Emosjonell labilitet, redusert libido. Stoffskifte/ernæring: Vektøkning. Øvrige: Ødem. 
Vanlige (≥1/100 til <1/10): Endokrine: Nedsatt østrogenproduksjon. Hjerte/kar: Hypertensjonhypotensjon. Hud: Hirsutisme. Immunsystemet: 
Overfølsomhetsreaksjoner (f.eks. brystsmerter, åndenød, kløe og utslett)."

Og det var bare deler av listen. Har vel opplevd lystigere lesning så langt i livet....

Noen ganger skulle jeg ønske at jeg verken var helsepersonell eller brydde meg noe særlig om å lese pakningsvedlegg. Jeeez altså! .....og dette er bare medikament nummer en av mange i rekken. Fnuff! Må bare satse på at jeg er blant de heldige, og at det blir verdt innsatsen. Esken står i alle fall klar, med plan og penn. Og en skål steiner fra en vakker, gresk strand - så har jeg noe hyggelig å tenke på hvis bivirkningen "emosjonell labilitet" skulle sette inn. Hehe! Psykologens hjelp til selvhjelp altså. 

Må ta den første medisindosen på jobb i dag, for jeg skal ta noen fastende blodprøver først - og noen av de prøvene kunne visst påvirkes av medikamenet. Men jeg er ved laboratoriet der vampyrene bor når de åpner, og tar første dose med spray rett etterpå. Mobilen er innstilt med alarmer kl 07, 15 og 23 alle ukedager fremover. 

Synarela tåler forresten max 25 grader står det på den. Jaså ja - det var jammen praktisk akkurat nå.  I dag har det meldt det 32 grader i Oslo. I skyggen. Tør ikke en gang å tenke på hvor mange grader det vil være i bilen (som slettes ikke har aircondition - men vinduslufting) når jeg skal kjøre hjem fra jobb.  Må finne en måte å løse det på, så jeg ikke ødelegger alt. Kjøleelementene ligger klare i fyseren.

Da er det GAME ON altså!

Du vet for øvrig at det er unntakstilstand når dette er forretten til frokost.... :o)

10 kommentarer:

 1. Hehe, når situasjonen en gang er som den er, høres det jo likegreit ut at du ikke har noen type akkurat nå, når jeg ser på alle de kjekke bivirkningene som kan komme?

  Jeg tenker at nå må du bare ta dagene som de kommer. Folk rundt deg BØR være forståelsesfulle overfor deg i tiden fremover. Og er de ikke det, klarer du nok å gi tydelig beskjed, full av hormoner som du er... (noe som forøvrig minner meg om første trimester som jeg nettopp er ferdig med - hvor de fleste i min omgangskrets virkelig fikk beskjed om hvor skapet skulle stå, de var nok ikke vandt med så tydelig grensesetting fra min side... for å si det pent ;)).

  Dette kommer du gjennom! Du må bare tilrettelegge om det trengs. Superviktig å ta vare på seg selv i prosessen!

  You go, girl :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe! Ja, det kan du si altså. Singellivet kan ha sine fordeler også. So far, so good med denne sprayen altså. Mest engsteluig for å glemme den bort - alarm er på.

   Så deilig å være over det første trimesteret! Gratulerer. Da kan man senke skuldrene i alle fall et bitte lite hakk, vente på ultralyd for å se hvem som bor der inne, og så vente på 26-ukersgrensen etter det. Stadig noe å bekymre seg for, og det blir vel ikke mindre når barnet/barna er ute i verden skulle jeg tro.

   Å ta vare på seg selv er ikke min aller sterkeste side, men jeg skal jobbe med saken disse ukene. :o)

   Slett
  2. Så bra at det går fint så langt!!

   Uff ja dette er en fulltidsjobb i bekymringer. Hva er det med 26-ukers grensen forresten, eller vil jeg egentlig vite det...?

   Ønsker deg også en fremtid full av bekymringer, for fødsel, for om baby har det bra, for om du blir en god mor og en hel haug med andre ting!!

   Blir veldig spennende å følge med :)

   Slett
  3. Hehe, ja! Bekymnringene rundt "blir jeg en god nok mor, hvordan vil det gå med barnet uten en far? + + + ++ " har jeg jo allerede lenge før en graviditet er aktuelt.

   Mellom uke 24 og uke 26 øker overlevelsesraten fra 44 til nærmere 80 % mener jeg. En legekollega av meg har regnet sine svangerskap som tilnærmet trygge når hun er i uke 26. Men dette er jo ikke mitt fagfelt akkurat.

   Slett
 2. Weeeeee!!!!! Masse lykke til og fortsatt god sommer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk du myke og røffe GlobetrotterElisa :o)

   Slett
 3. Svar
  1. Takker Anna!
   Her gjelder det visst å holde tummar, tår, hår og alt annet :o)

   Slett
 4. Hørte et innslag på radioen i dag, med deg. Og du sa noe om at hvis du ikke fikk barn, så ville din familierekke slutte med deg, det var en veldig trist kommentar. Jeg er på din alder,og min grein på treet vil slutte med meg, så den traff meg. Jeg har ikke lest alt du har skrevet, og vet ikke så mye om denne prosessen du er inne i. Men hvis du har 3 forsøk, hvis det ikke lykkes, hva er det som stopper deg, er det 100% sikkert at det ikke går, eller er det pga økonomi. Hvis det er pga det siste, så må du gi oss en sjanse til å hjelpe deg. Ikke det dummeste å samle inn penger til :-)
  Håper du lykkes nå, og at du får en fin familie.
  Rio.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja Rio, det er en vanskelig tanke at en hel familierekke kan slutte med en selv. Det er liksom så endelig. Og feil.

   Du har rett, hvis jeg ikke lykkes etter tre forsøk er det økonomi som stopper meg. Det stopper meg egentlig allerede før disse tre forsøkene. Nå har jeg tatt opp lån for å prøve likevel - for jeg klarer ikke la det være.

   Takk for gode ord.

   Slett