Ønskemamma starter blogg

Ønskemamma starter blogg
Ønskemamma. Ønskebarn. Ønskebilde.

fredag 4. juli 2014

OMG! Dagens bitte lille sammebrudd

Nei og nei og nei! Og hjelpes trøstes. Nå er jeg stresset altså. #biternegler
Jeg har jo nettopp skrevet en kontrakt med Maigaard på tre prøverørsbehandlinger, etter å ha vært i dialog med dem lenge.  Papirene til Maigaard er altså sendt inn. Ohlama!
Det ble jo dessverre en god del lengre enn ønsket å vente med oppstart av denne prosessen, fordi jeg måtte avvente gentestene. Der ble det heldigvis til slutt tommel opp, så da var det klart for papirmølle.

Jeg fikk raskt svar - som blant annet inneholdt det følgende:

Kære Dig. 
Tak for de fremsendte skemaer.
Det er rigtigt at æg udtagning er cirka 50 dage efter menstruationens start. 
Prednisolon skal ikke justeres i forhold til kropsvægt. Prednisolon recept følger sammen med behandlingsplan når du melder dig til behandling.
Du må kontakte os når menstruationen starter så vi kan få fremsendt en behandlingsplan.
Med venlig hilsen, Maigaard  fertilitetsklinik

Den endelige beskjeden gir man altså klinikken på det som kalles SD0, eller syklusdag null. Derfra teller man til 50....og lander sånn cirka på når man skal til Danmark. Pluss minus noen  dager - hvis da ikke forsøket blir avbrutt før man får reist av gårde. Det kan det f.eks bli hvis det er for få folikler (eggposer) som utvikler seg, men det får vi ikke håpe på. Jeg sa fra at jeg trodde SD0 ville bli 3.7, og at jeg ville maile dem på rett dag. 

Som tenkt, så blitt. Som sagt, så gjort. I går var det 3.7.14, SD0! 
Så jeg mailet Maigaard som avtalt. Litt på tampen i forhold til ferie, men i denne prosessen har man jo ikke noe annet valg enn å vente på kroppen sin. Etter denne uken skal fertilitetsklinikken ha tre ukers sommerlukket der nede. Jeg utsatte prøvingen en måned nettopp på grunn av den stengningen. Upraktisk at de stenger hele klinikken tre uker, men samtidig veldig forståelig. De er jo på pletten seks dager i uka resten av året. 

I går hørte jeg ikke noe, og mailet dem derfor igjen i dag tidlig. Sånn siden jeg visste at det gikk mot stengning liksom.... Da jeg ikke hadde hørt noe etter min forsinkede lunch i dag ringte jeg. Da var jammen telefonen nettopp stengt. Uflaks - akkurat litt for sent.  Jeg tenkte at det ikke var noe stort problem, for på telefonsvareren sa de at de åpnet telefonen i morgen 09:15. De har vanligvis åpent lørdag formiddager også. 

For å få startet i denne syklusen, og det er jo i grunn alt lagt opp til nå, må jeg begynne med medisniering med nedregulering og nesespray mens klinikken holder sommerstengt. 

Det betyr at det er helt essensielt at jeg får behandlingsplanen før alle på Maigaard reiser av gårde på sommerferie. Så da jeg ikke hadde hørt noe til klinikken stengte i dag, sendte jeg dem en ny mail. Masete, men må man så må man. Det var svaret - eller rettere sagt autosvaret - på den mailen som ga et aldri så lite sammenbrudd. Der sto det:  

Tak for din mail. Klinikken er sommerlukket fra fredag d. 04/07-14 kl. 14.00 til og med søndag d. 27/07-14.
Mails modtaget i denne periode kan ikke påregnes besvaret før fra d. 28/07-14
Ved UOPSÆTTELIGE henvendelser kan vagthavende læge kontaktes på telefon.


OMG! You GOT to be kidding. Really!  
Da den mailen dumpet inn i mailboksen min kjente jeg meg sånn cirka akkurat sånn:

Er det tillatt med et aldri så lite sammenbrudd nå? Bare et bitte lite et altså. 
La oss håpe de ikke har satt seg på fly til Hellas (selvsagt til Hellas) eller andre deilige steder riktig enda, men at en behandlingsplan faktisk kommer svevende i løpet av helgen. #snakkeberoligendetilsegselv. 

5 kommentarer:

  1. Så utrolig irriterende at de ikke hadde gitt deg beskjed om at de var stengt i dag, og i alle fall at de ikke svarte før de stengte! Håper det er en som sender planen til deg. Nå begynner det uansett snart å skje ting! Klem og lykke til :-)

    SvarSlett
  2. Gubban dale og guri malla altså Vibeke! De sier at man ikke skal stresse i en slik prosess, men dette er jo i grunn ganske stressende. Krysser fingre for at minst en av dem jobber med mailutsending i helgen. Og ja....nå begynner det å skje ting!

    SvarSlett
  3. Jeg hadde ringt til vakthavende lege. Så lenge du har kontaktet de to arbeidsdager før ferie, så syns jeg det er rimelig når du ikke har fått svar. Det er tross alt en ganske stor påkjenning for deg å måtte utsette enda en måned, og dere hadde jo en avtale!

    Ring!

    De er saftig betalt for det!

    SvarSlett
  4. oj..! så nervepirrende.. dette må du holde oss oppdatert på!

    SvarSlett
  5. Usj ja! Dette ble i overkant nervepirrende. Hellige banan altså!
    Heldigvis er de første 21 dagene bare telledager, før medisineringen starter. Så jeg gir det helgen, og ringer dem på mandag hvis jeg ikke har hørt noe.
    ...og ja, de tar seg jammen saftig betalt for det.

    SvarSlett