Ønskemamma starter blogg

Ønskemamma starter blogg
Ønskemamma. Ønskebarn. Ønskebilde.

mandag 1. september 2014

DPO13. Blenda, Vibeke and I honey.

Så har det blitt DPO13 - tretten dager etter innsett av en liten, blinkende stjerne altså. Denne ventetiden er virkelig en påkjenning. Fortsatt er det visst Blenda og meg som er bestevenner. Fortsatt hvite tester altså. Ventetiden beskrives godt her synes jeg:
Haha! Sånn er det i grunn. Selv om jeg forløpig kjenner meg greit i vater, og tenker at jeg bare må være klar for å gå rett på et nytt forsøk, har jeg mine minutter innimellom der det føles som dette. Det er en naturlig del av prosessen tror jeg.

I dag har jeg vært på min tredje såkalte festeakupunktur ved Klinikk Fjeld på Majorstua. For selv med blendahvite tester gir jeg liksom ikke helt opp håpet før grusomme Tante Rød ankommer stasjonen og proklamerer nye rutetider for neste tog. I alle fall velger jeg å beholde snev av håp frem til den offisielle testdagen, som enda er tre dager unna.
I morgen sier tabellene jeg har funnet at nivået av hCG skal være høyt nok til å påvises på test. I dag er jeg på den dagen som betegnes som dag nummer ti i denne tabellen:

3-Day Transfer

Days Past
Transfer (DPT)
 Embryo Development
 OneThe embryo continues to grow and develop, turning from a 6-8 cell embryo into a morula
 TwoThe cells of the morula continue to divide, developing into a blastocyst
 ThreeThe blastocyst begins to hatch out of its shell 
 FourThe blastocyst continues to hatch out of its shell and begins to attach itself to the uterus
 FiveThe blastocyst attaches deeper into the uterine lining, beginning implantation 
 SixImplantation continues
 SevenImplantation is complete, cells that will eventually become the placenta and fetus have begun to develop 
 EightHuman chorionic gonadotropin (hCG) starts to enter the blood stream 
 NineFetal development continues and hCG continues to be secreted 
 TenFetal development continues and hCG continues to be secreted  
 ElevenLevels of hCG are now high enough to detect a pregnancy 

I morgen er jeg på dag elleve..... Så tabellene sier at hCG skal kunne påvses i morgen, men Maigaard sier altså torsdag. Jeg tester uansett hver dag fremover. Det passer best for meg har jeg funnet ut. Ved å se en negativ test hver morgen nå kjenner jeg meg forberedt på det som trolig vil skje på torsdag.

Tilbake til Klinikk Fjeld. Her har jeg møtt nydelige Vibeke Fjeld. Hun er akupunktør, og samarbeider faktisk med Maigaard. Det føles bra. Klinikk Fjeld er så langt jeg har kunnet finne den eneste klinikken i Norge som virkelig har spesialisert seg på akupunktur ved prøverørsbehandling. Dette er ikke Ønskemamma riktignok, men Vibeke Fjeld er det.
Hun er minst like hyggelig som hun ser ut som.
Klinikk Fjeld var de første i Norge som benyttet det som heter Paulus metode i forbindelse med prøverørsbehandling, og har hatt et forskningssamarbeid med Aleris. I dette prosjektet viste det seg at IVF-pasienter som får tilbud om akupunktur før og etter innsetting av egg etter Paulus metode, har bedre resultater enn dem som ikke får akupunktur.

I en allerede svinedyr prosess tenkte jeg at det ver verdt å legge igjen penger på noen timer for såkalt festeakupunktur hos Klinikk Fjeld. Det er verdt et forsøk, men er det ikke noe å feste, da er det ikke noe å feste.... Men nå føler jeg i alle fall at jeg med hånden på hjertet kan si at jeg har gjort alt jeg kan. Mer kan ingen gjøre.
Timene hos Vibeke føles i alle fall bra. Et stille lite pusterom for Ønskemamma.

Så sånn er det altså nå. Holder i et snev av håp en dag til, eller kanskje til og med tre dager til.  Skulle noen se Grusomme Tante Rød kan dere hilse henne og be henne dra rett tilbake dit hun kom fra. Hos meg er hun nemlig ikke velkommen - det neste året!4 kommentarer:

 1. Kjipt, men satser på at det går på neste forsøk!! Det er aboslutt ikke noe galt med deg selv om det ikke klaffet nå. De fleste trenger flere forsøk en ên prøveperiode for å bli gravid - selv 20-åringer:) Nå får jo du masse hjelp, og neste forsøk blir nok behandlingen enda mer skreddersydd og optimalisert for deg. Dette skal gå bra!!!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så sant, så sant!
   Jeg bar bare dårligere tid enn 20-åringene.

   Slett
 2. :) jeg prøver bare å være positiv.

  SvarSlett