Ønskemamma starter blogg

Ønskemamma starter blogg
Ønskemamma. Ønskebarn. Ønskebilde.

tirsdag 30. september 2014

I dag er det 8+0. Two down, seven to go.

Oh my! I dag er det 8+0. Det betyr at to måneder av svangerskapet asllerde har gått, og syv måneder gjenstår. Så rart å tenke på!
Babyverden skriver dette på sin nettside for uke åtte: 
OM BARNET:
Embryoet er i begynnelsen av denne uken seks uker gammelt. Hjernen vokser raskt, og hjernedelene avgrenses og blir tydeligere. Hypofysen, som er et viktig organ som styrer hormonproduksjonen, dannes. Underkjeven blir tydelig og øyelokkene begynner å formes. Ørene er nå tydelige, men langt fra ferdige. Hørselen er blant de første sansene som modnes, slik at barnet kan høre lenge før det blir født. Kanskje vil du begynne å prate og synge for det allerede? Samtidig som det dukker opp en antydning til nese, dannes luktesansen i hjernen. Tannknopper begynner også å dannes.

I løpet av uken begynner fingre, tær og albuer å formes. Kroppen blir rettere og hodet rundere. Embryoet begynner å ligne et lite menneske. Men det er ikke større enn et kirsebær!
Tenk det - et bitte lite kirsebærmenneske!
TIL MOR skriver Babyverden:
8 uker gravid
8 uker gravid


Tenk at det som skjer i deg følger et mønster fra tidenes morgen! Kroppen din tilpasser seg det voksende livet og er laget for å kunne påta seg denne oppgaven. Stol på at den klarer det, og lytt til de tegnene den gir deg!

Utvidelsen av livmormuskelen kan kanskje kjennes som stikkende smerter i magen. Dette bekymrer mange fordi de tror noe er galt. Trøst deg med at det er normalt og ufarlig. 

Og akkurat sånn er det. Ikke fullt så mye nå faktisk, men det har vært sånn helt fra starten av, at det stikker som kniver i livmoren. Men sånn skal det visst være, og da er det helt ok. Litt mindre ok er kvalme og en helt utrolig tretthet, som overmanner Ønskemamma allerede før lunctid. Det er slitsomt. Men det er selvsagt verdt det, så jeg er like blid. 

Nedenfor er et bilde av et åtte uker gammelt embryo. Utrolig fascinerende at det er mulig å få tatt slike bilder. Og jammen ser det ut som et bitte litte menneske. Ok, så ser det kanskje mer ut som en ailien akkurat nå, og har dermed oppgradert seg fra reke til ailien på et par uker. 

Om to uker til, da kommer det til å se ut nesten akkurat som et helt menneske. Tror jeg. 
Om to dager, på torsdag, skal jeg til jordmor på Rikshospitalet for første gang.
Jeg aner i grunn ikke hva jeg skal der, så det blir kjempespennende!

Og på torsdag kveld, da lover jeg å skrive om det noen av dere har etterspurt
- dagene behind the scenes  :o)

4 kommentarer:

 1. spennende å følge deg siden du er noen uker foran meg i skjemaet :)
  Ser veldig frem til å dra på ultralydn om 3 uker for å høre hjertet slå...det som blir det mest betryggende å høre at det er liv der inne.

  SvarSlett
 2. Ja, det er en fin og viktig ultralyd. Jeg tror ikke du får høre hjertet så tidlig, men du får se at hjertet blinker på skjermen og du kan få vite hvor fort hjertet slår. :o)

  SvarSlett
 3. Nommin, så koselige tøfler <3
  Flott at du lager ukesoppdateringer, både for oss og din egen del. Du kommer sannsynligvis til å merke godt etterhvert hvor utrolig distré man blir med alle denne progesteronen som tyter ut mellom øra... ;)

  SvarSlett
 4. Ja, var ikke de søte? Tror kanskje ikke et lite guttebarn vil være henrykt over de kirsebærtøflene men.... Ja, på tirsdager blir det ukesoppdateringer. Spennende å finne ut av hva som egentlig skjer her inne synes jeg. :o)

  SvarSlett