Ønskemamma starter blogg

Ønskemamma starter blogg
Ønskemamma. Ønskebarn. Ønskebilde.

søndag 21. september 2014

Hvordan gikk det med krimserien?

Så har det blitt søndags ettermiddag, etter en lat helg. Med stille feiring av to bankende hjerter i en kropp. Ønskemamma konstanterer med et tørt snøft at hun allerede har fått smerter i bekkenet. Sukk. Fra tiden Ønskemamma jobbet som fysioterapeut kan hjernen vagt minnes at det ikke er så sjelden at bekkensmerter inntrer i graviditetsuke seks. Hadde bare tenkt at det ikke skulle skje meg. I optimismens tegn.

Men så omskolerte Ønskemamma seg fra fysioterapeut til psykolog nettopp på grunn av en større ryggskade, så jeg visste jo egentlig at jeg ikke har oddsen helt på min side.
Får be om en henvisning til fysioterapeut under første ordinære svangerskapkontroll hos fastlege på tirsdag, og gjøre mitt beste for å forebygge forverring.
Så var det krimserien!
I slutten av august skrev jeg at vi hadde vår egen krim, med stor spenning. Da var vi nemlig fire prøvere i nettgruppene, og en utenfor, som var ut og inn av landet samme uke. Noen har spurt hvordan det gkk med en krimmen. Det skjønner jeg at dere lurer på.
Nesten samtidig som jeg gjorde mitt egguttak var det en annen fra en av gruppene som gjorde egguttak. Befruktet embryo ble satt tilbake, og vi ventet i spenning. Dessverre ble hun ikke gravid  det forsøket. Det er virkelig ikke gitt at prøverørsbehandling går bra.

Så var det meg, som fikk ut tre egg, men der dessverre bare et av dem ble korrekt befruktet. Bare et eneste egg ble til et knøttlite embryo, og jammenimeg ser det ut til at det var selve gullegget. Nå vet vi jo at et bitte lite hjerte banker fort der inne.
Fortsatt virker det for utrolig til å være sant.

Det var to - hva med de andre tre?
Av de tre siste hadde en uttak i Danmark samme uke. Jammen tjener nabolandet mange penger på norske kvinners fertilitetsreiser. Hun ble faktisk gravid på denne turen. Hurra! Det er deilig å være norsk i Danmark - i alle fall i blant  :o)

Den fjerde ble dessverre ikke gravid på sitt forsøk, og setter dermed trolig kursen ut av landet igjen etter et par månderes pause. Jeg krysser alle fingre for henne!

I tillegg hadde en femte prøver som jeg har mailet litt med innsett av to nedfryste embryoer, eller eskimoer som vi kaller dem, samme uke. Hun ble dessverre heller ikke gravid denne gangen. Jeg håper hun er godt i gang med neste forsøk, og at hun snart er gravid, for jeg tor hun blir en veldig fin mamma.
Krimserien fortsetter altså. I denne omgang ble to av fem mysterier oppklart.
Ønskemamma håper inderlig at alle episodene får en løsning med happy ending.
Helst innen 2014 er over. Men det er selvsagt ikke gitt at alle prøver igjen.
For dette er en stor belastning, både fysisk, psykisk og ikke minst økonomisk.

Tenk - bare to dager igjen til første ordinære svangerskapskontroll for Ønskemamma.
Så rart å tenke på.

6 kommentarer:

  1. Lovet ikke du fortelle litt om tiden mellom alle negative tester og den positive beskjeden?:-) hva hendte? Var du hos legen og testet deg, og d andre viste feil? Tror jeg mistet ett kapittel i denne krimen....;-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Det har du jammen helt rett i. Takk for påminnelsen.
      Det skal jeg skrive til uka.

      Slett
  2. Et spørsmål: har ikke sett noen negative kommentarer på siden din:-) kjempebra, men er det for godt til å være sant, sletter du mange kommentarer fra motstandere av kunstig befruktning etc?

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, må si jeg er forundret selv. Siden januar har jeg bare slettet en kommentar, som jeg fant helt irrelevant. Jeg har ganske enkelt ikke noe filter på per i dag.

      Slett
  3. Så fint at du har en blogg om dette! Har du noen tanker og meninger rundt hva som er "best" av åpen og lukket donor (som du kunne tenkt deg å dele selvsagt)? Synes selv det er et veldig vanskelig spørsmål å ta stilling til.

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for det. Ja, det har jeg helt klart en del tanker om. For meg var åpen donor et soleklart valg. Fordi det gir barnet, og fordi jeg tror det kan være svært viktig for barnets utvikling og voksenliv. Flere av tankene finner du i innlegget "Det bisarre valget" fra starten av august. Du kan bla tilbake, eller bruke følgende adresse: http://onskemamma.blogspot.no/2014/08/det-bisarre-valget.html

      Slett