Ønskemamma starter blogg

Ønskemamma starter blogg
Ønskemamma. Ønskebarn. Ønskebilde.

lørdag 27. september 2014

Weeeeee.....fødeplass på plass!

Lørdag morgen. Akkurat nå ligger Ønskemamma i en hotellseng og ser ut på et fantastisk lys på himmelen, med en overgang fra orange til gult gull og så til blått i ulike nyanser. Ikke en sky i sikte, men det blåser - veldig!
Ønskemamma er på Norefjell der hun holdt et foredrag sent i går kveld, men skal straks komme seg i dusjen for å kjøre til Oslo. Der står en helg med mor, teater, hotellovernatting og Sverigetur på trappene. Det blir koselig og slitsomt samtidig tror jeg.

Og weeee! Det har kommet brev om fødeplass. Fødeplass liksom! Herreminjemini.
Diskuterte hvor jeg burde søke med fastlegen min. Det sto mellom de tre nærmeste sykehusene; Bærum, Rikshospitalet og Ullevål. Av ulike årsaker synes fastlegen min vi skulle søke Rikshospitalet.
Tok en telefon til Riksen. Der sa de at pågangen var veldig stor, slik at det var usikkert om jeg ville få plass. Nå har de lest henvisningen, tenkt at jeg burde få plass og jammen har brev med timer hos jordmor allerede kommet i posten. Weeee altså!

Skal faktisk til første jordmortime på Riksen allerede til uka, torsdag den den 2.oktober. Men det er nok timen nærmere jul som blir den virkelig spennende timen.  
Ultralyd 1.desember. Da regner jeg med at det er datoen da jeg får vite kjønn.
Hvis jeg fortsatt er gravid på den tiden altså. En fin dato. Da vet jeg hvem som bor i magehuset i adventstiden. En liten gutt eller ei lita jente. Så rart å tenke på.
Gleder meg til å få vite hvem som har tatt bolig der inne. Men enda er det september noen dager til, så det er bare å smøre seg med tykke lag av tålmodighetskrem.

Ha en finfinhelg alle sammen!

11 kommentarer:

  1. Spennende!

    Du ER gravid, du KJENNER AT du er gravid&sjøsyk, du får SKRIFTLIGE BEKREFTELSER på at du er gravid... :-) Det må være flott!

    Samtidig leser jeg forbeholdene dine, og det er finner jeg forståelig. Men for hver dag som går, får du bekreftet at ting går sin gang. Selv om det er igjen en del av veien ennå, så går dette veien her og nå :-)

    Ha en fin helg!
    Mvh HildeSu

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, enn så lenge ser det bra ut heldigvis.
      Og morgendagen kjenner ingen. Men kjenner at jeg gleder meg til duotesten er gjennomført med genetisk veiledning og ultralyd.

      Slett
  2. So exiting!! And for you getting to know which its going to be, boy or a girl, is in a way quite easy; If you want to know, you will ask for the nurse/doctor to tell you. I remember with my second pregnancy, I wanted to know right away but the father didn't... You don't have to go through that conversation =) Take care and ENJOY your pregnancy as much as you can =) ♡♡♡

    SvarSlett
    Svar
    1. I know. I absolutely want to know if it is a boy or a girl. And December 1st I will probably get my answer. So exciting!

      Slett
  3. Det er en praktisk ting jeg lurer på, etter å ha fulgt deg litt. Blir helsepersonell prioritert i helsesystemet? Grunnen til at jeg spør er at du er så mye tidligere ute, og kommer mye tidligere til, enn veldig mange andre. Det er jo fint for helsepersonell hvis de blir prioritert, men veldig synd for alle som må stå lenge i kø før de slipper til. Og mange får ikke en gang velge fødested, men blir innkrevet på nærmeste sykehus, eller de får avslag på steder de søker på.

    Håper det er greit at jeg spør.

    SvarSlett
    Svar
    1. Nei, det blir de ikke. Jeg har ikke kommet tidligere til enn andre. De andre jeg kjenner har fått svar fra Riksen etter en uke. Jeg fikk svar etter to uker. Siden jeg har gjort prøverør visste jeg jo svært tidlig med sikkerhet at jeg var gravid, og søkte derfor fødeplass kjempetidlig - allerede i uke fem. I tillegg er er 41 år, overvektig og har noen helseplager som gjør at jeg uavhengig av yrke nok ville fått plass der. Så nei, helsepersonell blir ikke prioritert.

      Slett
    2. .....og så er det på mange områder fritt sykehusvalg i Norge. Det krever dog at man faktisk søker. Ellers blir det naturlig nok ofte nærsykehuset. Innvilget fødeplass er dog ingen garanti. Er det fullt på. Rikshospitalet den dagen min fødsel starter, må jeg til et annet sykehus. Ønsker man å føde på et spesielt sykehus lønner det seg visstnok å søke veldig tidlig. En bekjent av meg søkte Rikshospitalet i uke 8. Da var det for sent.

      Slett
    3. Ok, da skjønner jeg det bedre. Takk for svar.

      Slett
    4. Bare hyggelig. :o)
      De fleste i Norge bor jo sånn til at de nok ikke søker fødeplass! fordi det bare et et sykehus i nærheten av der de bor. I Oslotraktene er det annerledes.

      Slett
  4. Waiting w/anxious anticipation for any news about your pregnancy... so very excited for you and your little 'bean'. Will keep prayers and good thoughts flowing! With Love & Joy Always, Your Other Mother - Sherrill

    SvarSlett
    Svar
    1. It brings joy to my heart and tears to my eyes knowing I have another mother over there dear Sherrill. Cannot wait to visit you with little bean. :o)

      Slett