Ønskemamma starter blogg

Ønskemamma starter blogg
Ønskemamma. Ønskebarn. Ønskebilde.

tirsdag 16. desember 2014

Dokumentar om donorbarn på TV2 i kveld

Det har blitt tirsdag 16.desember. Bare litt over en uke til jul. Og så bare i overkant av en uke til før det etter planen skal være nytt egguttak. Weeeeee!

I kveld skal Ønskemamma se på TV2. 
Klokken 21:45 går dokumentaren

Barn på bestilling

TV2 skriver: "(The Vikings Are Coming) Britisk dokumentar. 
Danmark har blitt den store destinasjonen for folk som ønsker assistert befruktning. Denne prisvinnende dokumentaren ser nærmere på den nye verdenen av danske donor-babyer. Vi følger fire kvinner som alle har et ønske om å bli gravid ved hjelp av sæd fra Danmark. Vi møter også sjefen for verdens største sædbank, og donorene som bidrar til å oppfylle folks drømmer. "
I traileren som har gått noen dager sier TV2 sin reporter "Disse barna har en ting til felles,med er kjøpt på internett." Det tenker Ønskemamma at er en litt kunnskapsløs, og samtidig stigmatiserende, måte å snakke på. Men alt for å trekke seere kanskje. 
Man får ikke kjøpt barn på Internett. Håper jeg. Det håper jeg virkelig ikke.
Men dokumentaren skal jeg se. Det blir spennende å se hvordan de har vinklet saken. 

....og av en eller annen grunn fikk jeg en irriterende markering bak teksten, som jeg bare ikke får bort. Beklager det, men nå blir det heldigvis snart ny og forbedret blogg. Følg med, følg med!

3 kommentarer:

 1. Ser de viser en annen men veldig bra dokumentar istedenfor - tvillingsøstre - anbefales! Men skal få med meg donorbarndoku saken også! TommelOpp! I :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, TV2 tok dessverre dokumentaren av planen grunnet rettighhetsproblemer. Synd. Dokumentaren om tvillingene er trist og fin. Den har jeg sett tidligere. Vi får se om donordokumentaren kommer tilbake på programmet etter hvert.

   Slett
 2. Provoserende å se denne dokumentaren. Donoren som kunne være far til 500-800 barn sine kommentarer var sterkt provoserende. han ville være ikke anonym donor-men håpet at det ikke dukket opp en sønn på atten om noen år og trodde at han skulle være far. tenker donorer og de som lar seg inseminere i det hele tatt på noen annen enn seg selv-tenker de på den dette gjelder-barnet-det er den uten rettigheter i dette- for de aller fleste mennesker er tilhørighet,og hvor jeg kommer fra viktig-dette bestemmer disse barnas foreldre og donor at det ikke er viktig-kan de sette seg selv i den situasjonen-syns de slekt og tilhørighet er viktig for dem?hva om det var de selv dette gjaldt-og hva om disse 500-800 barna av denne ene mannen traff hverandre og giftet seg uten å vite at de var søsken-hva med å ta seg av alle de barn som allerede er her og ikke har noen som er glad i dem og kan ta vare på dem.-er det mulig at noe kan være helt feil å gjøre selv om det er mulig?

  SvarSlett