Ønskemamma starter blogg

Ønskemamma starter blogg
Ønskemamma. Ønskebarn. Ønskebilde.

søndag 7. desember 2014

Hvor mange egg i kurven?

Det har blitt søndag kveld, og den første skanningen før neste prøverørsforsøk er endelig gjort. Først ble det utsatt fra fredag til i dag, fordi gynekolog Huseby måtte ha vakt på sykehuset. Så ble det utsatt halvannen time i ettermiddag, fordi det skjedde noe på det sykehuset igjen. Men det var ikke noe problem, for jeg hadde verdens hyggeligste selskap.

I dag har Ønskemamma nemlig vært heldig å møte en annen Ønskemamma. Ei som skal til Maigaard noen dager før meg, der hun skal forsøke for aller første gang. Så da ble det kakao og skravlings. Og litt latter. Veldig hyggelig var det. 

Når klokka var blitt 17 i ettermiddag var det endelig tid for kuleramme hos Huseby.
Kjente at jeg var nervøs og spent på denne tellingen, og på om alt så bra ut etter aborten. Det kunne jo være tilkommer cyster eller andre ting som ville utsette neste forsøk. Eøøer det kunne ganske enkelt være for få folikler til å kunne starte opp et nytt forsøk. 

Hørte med Huseby før tellingen om hva som var minimum antall folikler for at vi skulle kunne sette i gang forsøket. Han sa at 3-4 folikler var minimum. Så hvor mange egg var det i kurven? Det kan du telle selv her:
Huseby fant tre folikler på venstre side, og fem på høyre. Han sa at den høyre eggstokken virker å være bedre enn den venstre. Det kan nok stemme, for jeg har alltid eggløsningssmerter fra høyre side, og aldri fra venstre. Dessverre var høyre eggstokk samtidig den eggstokken Maigaard slet med å hente eggene ut fra. 

Åtte folikler. Flere enn et minimum, men ikke mange. Nervøst få spør du meg. Sist hadde jeg 10-12 folikler ved første skanning. Av disse vokste dessverre bare tre stykker. Skulle statistikken bli lik denne gangen vil bare to vokse. Og det er risikabelt få. Men sannheten er at det kan ingen forutsi. 

Huseby syntes det så bra nok ut til å kjøre i gang. Så da er det bare å sniffe inn Synarela tre ganger per dag, bestille båt, finne bosted i Århus og....ja....gjøre seg klar altså.
For den som intet våger, intet vinner. 
Så da er det bare å kjøre i gang med fire litt slitsomme - og veldig dyre - uker med medisiner. Og håpe og be om at det blir verdt innsatsen. Til slutt. 

16 kommentarer:

 1. Jag väljer att se det som goda nyheter, oavsett hur många ägg det faktiskt blir. Nu är du på g!
  Massor av lycka till och hållna tummar!
  Stor kram

  SvarSlett
 2. Great news! Keeping my fingers crossed up till elbows! ♡♡♡

  SvarSlett
 3. Det kan jo være at akkurat disse eggene har svært god kvalitet, slik at flere av de modnes og overlever både egguttak, befruktning og innsett! Tenk om det finnes flere gullegg i denne kurven!
  Har du vurdert dyrkning til blastocyst? Jeg vil nok satse på det, så sant ikke klinikken mener noe annet! Huseby var også positiv til at jeg burde gå for det!
  Jeg krysser fingre for deg, kjære du!
  Klem fra Inger

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi får leve i håpet om gullegget. Blastocyst hadde jeg uten tvil gjort hvis det er mulig, men det er det ikke med så få egg dessverre. Det må være mange egg som lar seg befukte for at klinikken skal dyrke fem døgn utenfor kroppen. Det er utopi med bare åtte folikler som et utgangspunkt. Men det er jo fantastiske nyheter for deg hvis du har mulighet, for det øker sjansene for å lykkes. Mer enn åtte befruktede egg som utgangspunkt er den beskjeden jeg har fått. Sist fikk jeg jo bare et befruktet egg. Da setter de inn med en gang, for det beste miljøet er "innabords".

   Slett
 4. Jeg har lav AMH, fikk ut tre egg, to ble satt inn. Ble gravid utenfor livmor og måtte fjerne en eggleder - tilfeldigvis den som førte til den ene eggstokken som virker..
  Neste forsøk fikk jeg vel ut 6 egg, to satt inn og resultatet ble ei vakker jente som sover midt i senga mi nå.
  Jeg er noe yngre enn deg og flere gynekologer var overrasket over at jeg hadde så dårlige målinger så tidlig..
  Men husk at man bare trenger ett egg som holder hele veien ut - jeg vet om de som har fått ut 22 egg der det likevel ikke lykkes..
  kvalitet over kvantitet :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, kvalitet over kvantitet. Det er sant.
   Uff, skrekken å miste en eggleder i prosessen. Uff og uff! Men så heldig du var som fikk ei lita jente etterpå. Superduperheldig. :o)

   Slett
 5. Lykke til!!! :-)

  Mvh HildeSu

  SvarSlett
 6. Ønsker deg lykke, lykke til og at ALT kommer til å gå på skinner ! God jul og god reise fremover og utover det nye året. Klem L

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk L! Akkurat de skinnene er det nok mye mulig jeg må lete etter altså. Lenge og vel ser det ut til.

   Slett
 7. Tenker litt sånn at det gikk på skinner forrige gang , alt var jo perfekt frem til det fatale skjedde.........synes det er et godt utgangspunkt, for at det nettopp kan gå på skinner igjen.....L

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi krysser alle fingre for de skinnene L :o)

   Slett
 8. Jeg er 32 og venter på negativ test etter 7 ivf forsøk, alt dette etter å ha mistet en nyfødt. Perfekt embryokvalitet, 1 SA, 1 MA og null forklaring på hvorfor det ikke går vår vei. Nå orker jeg snart ikke mer...

  Har du tenkt på eggdonasjon som en mulighet, eller er ønsket om biologiske barn det sterkeste?

  SvarSlett
  Svar
  1. Uff, for en historie. Det gir ikke akkurat håp. Stakkars deg.
   Nei, foreløpig har jeg ikke tenkt på emrbyodonasjon (for som singel kan man jo ikke klare seg med bare eggdonasjon) fordi jeg synes det har langt større etiske utfordringer. Så den tanken velger jeg å utsette til disse IVF-forsøkene er over. Så er jeg åpen for at jeg kanskje tenker jeg annerledes om det om et år :o)

   Er det det du går for videre? Det valget forstår jeg i tilfellet.

   Slett