Ønskemamma starter blogg

Ønskemamma starter blogg
Ønskemamma. Ønskebarn. Ønskebilde.

onsdag 21. mai 2014

The thinking womans guide - om sorg og sol.

Heisann!
Jeg befinner meg fortsatt her ute, på tuppen av Rhodos. Med vind i håret, lyseblått badevann, sol på huden og bok i hånd er det neimen ikke mye å klage på. Deilig!
Temperaturen her nede nå er som en god, norsk sommer. Perfekt for ferielektyre.
Jeg har vært så heldig å arve tre bøker av en annen ønskemamma som jeg kjenner.
Hun har allerede fått to donorbarn, og syntes dermed ikke hun trengte bøkene mer.
Så sendte hun dem til meg. Fra Sverige. Kjempesnilt! Tusen takk Lena!

Så nå ligger jeg her og leser. Spennede!
Jeg valgte å ta med meg boka "Choosing Single Motherhood: The Thinking Woman's Guide" av Mikki Morrissette. Den er fra 2008, så det har jo skjedd litt i verden siden
den gang, men problemstillingene er likevel i stor grad de samme.
Boka har mange fine temaer - blant annet "Am I single-mother material?", "Grieving the childhood dream", "Will my community accept us?", "Confronting identity issues", "Dealing with the stress", "How are the kids turning out?" og mye mere til. 
Viktige problemstillinger. 

Kjenner at kapittelet "Grieving the childhood dream" foreløpig er  det som blir tøffest å forholde seg til. For det er mye sorg og brustne drømmer i en prosess som dette.
I alle fall for meg, så det kapittelet traff meg rett i hjertet. Her er et utdrag med sitat fra en annen 40 år gammel ønskemamma, amerikanske Judy. Det hun sier er som jeg kunne skrevet det selv:

"I'm becoming a single mother by default, not by choice. I am blessed to have the choice and all that crap, but it's been a big struggle. I want the total package. I'm afraid that if  I choose this path I'll never find the time to date. I don't like the fact that I won´t have someone going through the challenges and excitement of pregnancy with me. And I keep asking myself, "Who is going to want me?". 

If I'd come from a healthier family I wouldn't have had to spend the 35 first years of my life getting my act together. Once I got to a good place, I wondered where all the men in the good place were. And I was ticked off at the biology of it all. Men didn't want women who were approaching 40. They wanted women under the age of 34. I was automatically knocked out of the vision of any man who wanted biological children. It's a frustrating system."

Som om jeg skulle skrevet det selv - ingen ting langt til, intet trukket fra.

Akkurat så vanskelig og frustrerende er prosessen - for meg. Det var klokt av forfatteren å inkludere et helt kapittel om prosessens sorg. Når det gjelder akkurat hvor jeg leser denne boka, så er det langt mindre sorg i det. Ohlama! Er ikke dette et bra sted å lese en bok, da vet ikke jeg. Synes livet er ganske deilig akkurat i dag. Og i dag er jo alt vi har.
Boka skal være fundert på både foreliggende forskning og forfatterens egenerfaring med sine to donornbarn - og prosessen med å få dem. Undertittelen "The thinking womans guide" appelerte til meg kjente jeg, for det er jo så superoptikjempefantafenomenalistisk mye å tenke på i denne prosessen. Og jeg er en tenker. Det har jeg alltid vært - på godt og vondt. Kanskje har jeg fått enda noen nye tanker før ferien er over?

Hva tenker du om en prosess som dette?

4 kommentarer:

 1. Tungt tankestoff blir lettere å fordøye i vakre omgivelser! Kos deg, Ønskemamma :)

  SvarSlett
 2. Det har du jammen rett i! Jeg nyter dagene :o)

  SvarSlett
 3. Når det kommer til spørsmålet om hvem som vil ha deg, så tror jeg nok at det kan være mange. Det er så mange type familiekonstelasjoner i dag, at jeg tror man knapt kan sette det opp i et slikt system. Mennesker er også forskjellige, og når man forelsker seg så spiller vel kanskje ikke enkelte faktorer som alder og barn og ikke-barn fra før så mye rolle.

  Det viktigste er vel å gjøre det beste ut av seg selv, ha det bra med seg selv, gjøre for seg selv det man trenger for å ha det bra, så tror jeg man har "hur god sjanse som helst" å finne kjærligheten. Lykke til:) Og vil også si at jeg tror du skal klare å bli gravid. Det er veldig mange som blir gravide av seg selv rundt slutten av 30 årene, og begynnelsen av 40. Da du nå får veldig god hjelp mht medisinsk oppfølgning, og optimalisering av befruktning så tror jeg det er gode muligheter for at det skal gå bra:)

  SvarSlett
 4. Å, så koselig melding anonym! Det var jammen en bra start på den greske dagen. Tusen takk :o)

  SvarSlett