Ønskemamma starter blogg

Ønskemamma starter blogg
Ønskemamma. Ønskebarn. Ønskebilde.

tirsdag 17. juni 2014

Nok en tur til vampyrenes rike

Test meg her og test meg der altså!
I dag har jeg vært nok en tur i vampyrenes rike. Glass på glass med blod er tappet, og urinprøve avgitt. Ok - too much information, men sant er det.
Helt i starten av mai tok jeg NutrEval-testen på Lab1 i Oslo, etter anbefaling fra Fedon Lindberg. NutrEval sendes til USA, der et anerkjent laboratorium måler vitaminer, mineraler, fettsyrer og fettsyrebalanse, tungmetaller, markører for oksidativt stress og mere til. En omfattende og spennende analyse, som kommer tilbake i en rekke analyseark som dette. Disse er ikke mine altså, bare eksempler fra nett.
NutrEval ernæringsanalyse rekvireres først og fremst av leger og kan benyttes både for å forebygge ernæringsmangler og avdekke behov for tilskudd hos pasienter med kroniske sykdommer. Testene gjøres ved Lab1, Skøyen i Oslo. Til prøvene kreves det ingen rekvisisjon fra lege, selv om man nok trenger hjelp av en lege for å tolke resultatene. Men for å kunne ta testen var det bare å bestille time selv, og møte opp. 
Mens jeg var på vakreste Rhodos fikk jeg beskjed fra Lab1 om at prøven min dessverre var blitt for varm på vei over til USA, og dermed ikke kunne analyseres. Den kan ikke bli varmere enn åtte grader før resultatene blir upålitelige. Det var første gang Lab1 hadde fått en prøve ødelagt, og den måtte selvsagt være min. Brum brummelum altså. 

Så i dag var jeg tilbake i vampyrenes rike, og fikk tatt prøven en gang til. Nå er det jo varmere ute enn det var i starten av mai, så nå sender de den på tørris over dammen. Krysser fingre for at det går bedre denne gangen. Blir veldig spennende å få tilbake resultatene om tre ukers tid. Begynner å venne meg til venting. Akkurat denne ventingen påvirker heldigvis ikke resten av prosessen. 

Som plaster på såret over ødelagt prøve ga Lab1 meg en ELISA matintolreanse på kjøpet. Det var kjempesnilt. Brumming opphørt med umiddelbar virkning  :o) 
Den mest brukte ELISA-metoden kalles indirekte ELISA; Dette er en antistofftest som brukes til å avgjøre om en bestemt type antistoff (mot matvarer i dette tilfellet) er til stede i en prøve, og i hvilken konsentrasjon. Jeg tror det er 44 matvarer denne ELISA-prøven måler. Så da får jeg kanskje enda mer nyttig informasjon om hva som er bra og mindre bra for akkurat min kropp. Spennende!  

Men i morgen skal jeg endelig få fylt ut papirene til Danmark, og sendt dem av gårde. Jeg rakk det ikke før jeg dro til Bergen, men nå skal det gjøres. Det er enda mer spennende!

2 kommentarer:

 1. Vi prøvere er jo vant til blod og underlivssekreter, så det går fint! Uflaks med prøven da, får håpe den funker nå. Jeg fikk ødelagt min nedfrossede AHM-prøve av Aker, men siden jeg ble gravid gadd jeg ikke ta den på nytt. Interessant med slike matvare-tester, så får man optimalt kosthold. Spennende å se resultatene når de kommer!

  PS. Bloggen min står fortsatt oppgitt med 3 mnd gammelt innlegg, kanskje du kan legge den inn på nytt så den viser oppdaterte bloggs? :)

  SvarSlett
 2. Ja, blodprøver er ikke noe problem heldigvis. Det kommer langt verre ting, med sprøyter og egguttak etc. Bare å stålsette seg, og tenke at mange har gjort det før meg.
  Yepp, spennende med begge prøvene som ble tatt i går. Gleder meg til å se resultatene.

  Du, jeg vet ikke hva det er med bloggen din og min. Jeg har nemlig lagt inn bloggen din på nytt fire ganger. Senest i dag. Men den nekter å vise noe annet enn tre måneder. Veldig underlig.

  SvarSlett