Ønskemamma starter blogg

Ønskemamma starter blogg
Ønskemamma. Ønskebarn. Ønskebilde.

onsdag 2. juli 2014

Medikamentell harryhandel - check!

Harryhandel du! Det er jammen lenge siden sist jeg var på harryhandel, men nå fant jeg altså ut at det virkelig var verdt å ta turen over grensen til søta bror. Nå skal nemlig IVF-mediner handles inn, og et nettsøk eller tre viste at det ville lønne seg å dra over bekken etter vann....eller rettere sagt over grensa etter medisiner.
I regimet Maigaard gir meg, skal følgende medisiner brukes:
Suprecur nesespray
Elonva injeksjon 150 mg
Gonal-F injeksjonspenn 900 IE (IE = internasjonale enheter)
Gonal-F injeksjonspenn 600 IE, muligens mer - anbefalt innkjøp 300 x 3
Pregnyl injeksjon 5000 IE x 2
Prednisolon 5 mg x 100
Crinone x 15
Hjertemagnyl

Noen av medikamentene har cirka lik pris i Norge og Sverige, mens på andre skiller prisene seg veldig. Elonva, som er en (fryktet) sprøyte koster f.eks 6462 kroner i Norge (yepp - langt over seks tusen kroner for én sprøyte - herrejemini for en galskap!), mens den koster 4417, svenske kroner over grensen - eller 4205 norske.
Over 2200 kroner spart på en eneste sprøyte altså. Det er mye penger.
På Gonal-F 900 IE skiller det cirka 500 kroner, og Suprecur er et par hundrelapper billigere over gensen. Nå glemte jeg dessverre resept til Suprecur (dustete!), så den får jeg ta senere. I Norge altså. Det ble uansett en lønnsom tur. Til tross for at regningen kom på 10 400 kroner. Gulp! Og da mangler det fortsatt medisiner for flere tusen kroner. Men likevel - på det jeg fikk med meg hjem fra denne turen ble nesten tre tusen spart.
Det var det jammen verdt å style de litt blåskimrende permanentkrøllene for, og å sette seg på gratisbussen "Happy Sunday in Charlottenberg" sammen med en god venninne. Vi hadde mildt sagt ganske ulike handleposer med oss hjem. Kjøtt, ost, pålegg og cider for min venninne. Medisiner, medisner, vaskepulver og medisner for meg. Og hårfarge! Det er jo måte på hvor lenge det er greit å gå rundt med gråblå permanentkrøller - tross alt.  :o)

PS! Det VAR virkelig superharry på Happy Sunday, med innebygget beachparty på senteret. Det er meg til høyre i bildet. Eller i alle fall nesten....



6 kommentarer:

  1. Så spennende! Når starter du?

    SvarSlett
  2. Når neste syklus starter, og derfra er det cirka 50 dager før turen går til Danmark. Weeee!

    SvarSlett
  3. Oi oi, da er det ikke lenge til oppstart, med mindre du har veeeldig lang syklus da ;)

    SvarSlett
  4. Hehe! :D Nei, jeg har ganske normal syklus, så deg nærmer seg dagen da jeg kan melde meg til behandling. Det gjør man på SD1 - syklusdag 1. Derfra er det bare å telle fra 50 og nedover, så er det sånn cirka da turen går til Danmark. Weeee!

    SvarSlett
  5. Ønsker deg masse lykke til! Hørtes ut som en veldig lang nedregulering, så jeg håper du slipper unna de verste bivirkninger med hormoner som løper løpsk :o Men du klarer nok å stå i det nå når du har kommet så langt som dette. Blir veldig spennende å følge med.

    SvarSlett
  6. Lykkeønskninger mottas med takk Anonym :o)
    Du, jeg venter fortsatt på behandlingsplanen, men jeg mener jeg får det som er en ganske vanlig nedregulering i dette første forsøket. Så fra syklusdag null, SD0, blir det 21 telledager uten medisner. Så blir det cirka to uker med nedregulering (eller noen dager mer), før stimuleringen starter. Alt i alt skal det ta cirka 50 dager fra SD0 og til turen går til landet der det er deilig å være norsk.

    Krysser fingre for å unngå de aller verste bivirkningene. Hormoner som løper løpsk passer så dårlig sammen med jobben min :D

    SvarSlett