Ønskemamma starter blogg

Ønskemamma starter blogg
Ønskemamma. Ønskebarn. Ønskebilde.

tirsdag 19. august 2014

Egguttaket overstått - AU!

Endelig!
Den mest fryktede delen av hele prosessen er overstått. Egguttaket.
Jeg har hørt og lest mange skrekkhistorier om uttaket - dessverre. Det gjorde at jeg gruet meg. og verre ble det av at jeg visste at jeg ikke tåler det smertestillende middelet  Maigaard pleier å gi intravenøst, og at de ikke hadde tenkt å gi meg noe alternativ.

Jeg har hørt om folk som har besvimt av smerte under uttaket, og det gjorde meg engstelig for om jeg ville klare å ligge rolig, eller om smertene ville bli helt uutholdelige. For i dag var det jo virkelig om å gjøre å ligge helt stille, slik at jeg ikke skulle ødelegge disse dyrebare eggene mine. Det fikk jeg beskjed om at var veldig viktig.

Ankom Maigaard 08:30. Fikk 2 paracet og 1/2 Halcion tror jeg det het. Det tror jeg er et slags sovemiddel. De sa at enten sovner du av dette, eller så føler du deg full, eller så kjenner du ingen ting. En av tre. Det ble nummer tre - jeg kjente absolutt ingen virkning. Dessverre.

Etter en time ble jeg kalt inn på stua, dekket til og gjort klar. Søte Doktor Mathilde skulle gjøre uttaket, mens Mette - en engel av en sykepleier - skulle passe på. Fantastiske folk!

Nå er det overstått.
Det var ganske enkelt veldig vondt, i sær på den ene siden der eggstokken hadde gjemt seg litt, og de dermed måtte rote rundt med støvsugernåla før den var på rett sted. En lang slags støsugernål stikkes nemlig gjennom skjedveggen, livmoren og inn i eggstokken, og videre inn i eggposene som skal tømmes. Det kjennes - for å si det sånn.

Klart det gjør vondt. Heldige er det som tåler smertestillende sier jeg. Det er en grunn til at det gis. Så det var ingen god opplevelse, men jeg overlevde da det også.

Rett etter egguttaket blir man flyttet over i hvilerom, der jeg fikk beskjed om at jeg måte hvile i en time før de ville ta ut sikkerhetsveneflonen og jeg kunne få dra hjem. Der lå jeg i en slags snasen designerstol, med varmepute på magen og pledd over bena. På et lite bord hadde de satt frem påsmurte knekkebrød, saft og en rykende varm kopp te. Luksus!
Det neste døgnet kan ting skje, og får man feber eller sterke blødninger må man ringe Maigaard. Men det går nok fint skulle jeg tro. Litt skal det blø noen dager - det er normalen, sammen med menstuajsonsligende smerter.

Så egguttak er ikke kjempegøy, men aldri så galt at det ikke er godt for noe sies det.
Den store spenningen i dag var jo får de ut egg, hvor mange egg i tilfellet, og hvilken kvalitet har de? De fikk ut egg! 1, 2, 3 egg! Tre folikler - tre egg. Hurra!

Kvaliteten på eggene vet jeg ingen ting om. Om de overlever vet jeg ingen ting om.
Men det var tre egg, og det er jeg veldig glad for.
I morgen klokken 13:30 skal jeg ringe Maigaard.

Nå er jeg sliten.

Og nå begynner ventingen. Lar eggene seg befrukte?  Overlever de til i morgen? Overlever noen av dem lenge nok til å bli satt inn igjen der de hører hjemme?

Kryss fingre for meg og blås mengder av babystøv, for nå trenger eggene det!

14 kommentarer:

 1. Flinka :)

  Husk at det skal bare ett egg til.

  SvarSlett
  Svar
  1. Glemte å spørre dem om de kunne se om et av eggene glitret i gull..... :o)

   Slett
 2. Så bra du kom deg gjennom det på tross av smertene! Vi kom jo aldri så langt som til egguttak,så jeg ser på damer som har vært gjennom det som superkvinner - for det høres IKKE godt ut ;-) Sender gode rugevibber og håper på et par fine gullegg til innsett! Masse lykke til!

  SvarSlett
  Svar
  1. Med smertestillende tror jeg det er uproblematisk. Uten synes jeg det var skikkelig vondt, men heldigvis til å overleve. Det må jo liksom gjøres hvis man skal ha sjanse til å komme i mål.

   Slett
 3. I have walked, talked and even aquajogged with my fingers and toes crossed the whole day. Even when I sat one hour at dentist chair I just thought you being there with all this! You have been so brave! I am very proud of you! ♡♡

  SvarSlett
  Svar
  1. Sweetest Nina :o) How wonderful to have friends around tje world.
   Keep on crossing for the eggs to live, and to develop into three beautiful embryos.

   Slett
 4. Au stakkars deg, du er tøff! Nå håper jeg de holder seg friske og klare for befruktning, så kan du få ruge på dem i 9 mnd :-) Lykke til <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Alle, alle fingre krysses for at gullegget er blant de tre.....!

   Slett
 5. Vad härligt att ägguttaget är över och att det blev tre ägg! Varje steg i den här processen man tar sig igenom utan att allt avbryts är värt att fira. Ta hand om dig nu. Håller en tumme (det gör man i Sverige för god tur istället för att korsa fingrarna) för att äggen har det fint i labbet och att det snart blir insättning!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nå er det bare å holde tummerna som gjelder!
   Superspent på om eggene har overlevd natten.
   Jeg har faktisk bodd et år i Sverige, og snakker ok svensk. Halvsvensk i alle fall. Jeg studerte et år ved Lunds universitet. :o)

   Slett
 6. Tøffe, modige dama!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk!
   La oss håpe det blir verdt innsatsen.

   Slett
 7. ...der postet blogspot før jeg var ferdig med å skrive, gitt...

  Jeg ville bare si at jeg også hadde Mette på min IUI. Veldig søt. Siden jeg "bare" ble spermet fikk jeg ikke ligge i noen dansk designerstol gitt, men tenker det var deilig for deg å bli puslet litt med etter denne omgangen.

  SvarSlett
 8. Pusling og designerstoler er ikke dagligdags for meg, men jammen var det deilig i denne settingen. :o)

  SvarSlett