Ønskemamma starter blogg

Ønskemamma starter blogg
Ønskemamma. Ønskebarn. Ønskebilde.

tirsdag 12. august 2014

Rapport fra Lindbergs disippel

Da har det blitt tirsdag, og i dag er det akkurat seks uker siden jeg bestemte med for å bli Lindbergs disippel frem mot, og forbi, dette første prøverørsforsøket.
Fedon Lindberg altså.
Jeg veier alt for mye, og det er negativt i forhold til fruktbarhet. Verken for få eller for mange kilo er bra, og jeg har for mange. Så det tenkte jeg at jeg bare måtte gjøre noe med. Nå veier jeg så mange kilo for mye at det ikke var mulig å rette opp det på den lille tiden jeg hadde til rådlighet, men jeg har tatt et krafttak og gjort det jeg kunne - tiden tatt i betraktning. 

Så 1.juli begynte jeg på Eurodiet. Det måtte bli lavkarbo, for slankeråd med høyere karobhydratinnhold fungerer dårlig for meg - til tross for redusert kalorimengde.
Det vet jeg, for det har jeg forsøkt. 

I tillegg er lavkarbo anbefalt ved prøverørsbehandling. Verken egg eller embryoer trives hvis det er mye sukker og stivelse til stede. De ønsker seg proteiner.
En studie av 120 kvinner under prøverørsbehandling, der halvparten ble satt på et kosthold med mer enn 25 % proteiner, mens den andre halvparten spiste mindre enn
25 % proteiner, viste enorme forskjeller. Prosentandelen av levende fødte barn blant kvinner som spiste et proteinfattig (og karbohydratrikt) kostold var på 11% , mens den blant de som spiste lavkarbokosthold var på hele 58 %. Ikke verdens største studie, men likevel store nok forskjeller i resultatene til å gjøre valget enkelt for meg. 

Dermed valgte jeg Eurodiet.
Det har vært enkelt i hverdagen, og har fungert godt for meg. 

Jeg bestilte et lite lass av produkter, og satt i gang. Det var mer enn 40 produkter å velge mellom, av varm og kald mat, så det har vært god variasjon. Det koster litt, men var verdt et forsøk kom jeg frem til. Man må jo uansett bruke penger på mat.

De første fire ukene spise jeg fem Eurodietprodukter per dag, pluss masse grønnsaker. Det kalles Fase 1 av dietten. Var jeg ute med venner bestilte jeg en salat med kylling eller fisk. No stress og nema problema.
Etter fire uker gikk jeg over til Eurodiet Fase 2. Den fasen innebærer å spise fire produkter per dag, pluss et måltid med kjøtt, fisk eller fugl og masse grønnsaker.
I fase 2 er det til og med lov med et glass tørr vin på en vanlig hverdag, men jeg har valgt å holde meg helt alkoholfri siden juni, med tanke på den kommende prosessen.
Nå drikker jeg i grunn alltid veldig lite alkohol, så det har ikke vært noe offer.

Denne siste uka har jeg lagt inn min egen modifisering, og lagt til en avokado daglig.
Eller rettere sagt har jeg byttet ut et produktmåltid med et avokadomåltid. Det er nemlig gjort forskning som viser at de som spiser avokado daglig oftere lykkes med prøverørsforsøk enn andre. Tre ganger oftere faktisk. Og her i gården skal jo ingen forskningsbaserte råd stå uprøvde i denne prosessen. Så akkurat nå ser frokosten min sånn ut: en hel avokado i bunn, og andre grønnsaker oppå.

Målet var å gå ned fem kilo før avreise Danmark. Resultatet etter seks uker viser:
Yepp! Akkurat ni kilo borte. Det kan jeg ikke klage på.
Det er jo nesten så mange smørpakker som dette - det mangler bare en:
Deilig! Det er fortsatt veldig mange kilo å ta av, men nå kan jeg i alle fall vite med meg selv at jeg gjorde så godt jeg kunne. Det er en god tanke. I slutten av forrige uke begynte jeg  på både Prednisolon og andre medisner som kan øke vekten. Det er vel dermed ikke grunn til å forvente noen særlig videre vektnedgang de neste ukene, og de ni månendene etter det håper jeg jo i grunn på en annen type vektoppgang, men kostholdet skal jeg holde på likevel.  Lavkarbo fungerer utvilsomt bedre for meg enn mye annet.

Så nå tenker jeg å fortsette å være Lindbergs disippel, og finne et sunt og godt middelhavskosthold jeg kan leve med - resten av livet. Ha en fin dag der ute!

8 kommentarer:

 1. Så flink du har vært :-) Ønsker deg masse lykke til med forsøket, krysser alt jeg har for at det går bra! Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Vibeke! Bruk alle yogakryss du kan komme på. :o)

   Slett
 2. Jeg tar av meg hatten for deg! Du viser jammen utholdenhet og viljestyrke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det. :o)
   Heldigvis har jeg aldri manglet akkurat utholdenhet og viljestyrke. Det kan jammen komme godt med nå, så det er bra.

   Slett
 3. Hehe, jeg begynte å skrive akkurat det, men så slettet jeg det. For er det noe som er nødvendig på denne karusellen, så er det styrke og pågangsmot! Og der tror jeg jammen du scorer :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha! Ja, noe skal man score på her i livet. :o)

   Slett
 4. Wow, vilket resultat!!! Väl kämpat min vän. Nu har jag lite att ta igen så jag kommer i min UWP t-shirt till nästa reunion ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker Anna! Mange kilo igjen å ta av her vet du.
   Men alt for barna! Det er mottoet for tiden. :o)

   Slett