Ønskemamma starter blogg

Ønskemamma starter blogg
Ønskemamma. Ønskebarn. Ønskebilde.

lørdag 16. august 2014

Fra opptur til nedtur

Usj altså!
Putret blid og fornøyd av gårde tidlig i dag, for å være på skanning klokken 08.
Det ble en nedtur. Gynekolog Huseby var like hyggelig som sist - dog med et noe mer alvorlig uttrykk. Av de 10-12 foliklene vi så på første skanning hadde nemlig bare tre stykker vokst slik de skulle. Alle de andre er dermed ute av dansen.

Bare tre igjen! Det var et dårligere resultat enn både Huseby og jeg hadde håpet på.
Hvorfor de andre 8-9 foliklene ikke har vokst vet jeg ikke. Alder kanskje?
Folikler kan være tomme for egg. Det er altså ikke sikkert det er egg i de tre foliklene som er igjen, med det kan være det, så akkurat nå ble usikkerheten plutselig enda større.
Jeg har nettopp snakket med Maigaard, som var åpne på at jeg kanskje ikke ville få ut noen egg. Da blir i tilfellet hele forsøket avblåst etter egguttaket (som jeg gruer vettet av meg til, fordi de ikke kan smertestille meg som de andre pasientene - jeg tåler dessverre ikke det medikamentet de gir).

Så det ser ikke lovende ut nå, men jeg kan ikke gjøre noe annet enn å forsøke.

De tre som fortsatt er med i løpet var i dag 16-17 millimeter store. Ved uttak skal de være cirka 18 mm. Jeg måtte derfor sette en sprøyte til med 300 IE Gonal i dag. Det ble den siste i dette forsøket. Så skal jeg fortsette på nesesprayen i dag og i morgen. Den skal gjøre at ikke eggene faller ned før tiden. I morgen kveld må jeg blande to porsjoner med eggløsningssprøyten Pregnyl, og sette det under mageskinnet. Presis klokken 20:30!

Så er det akkurat 36 timer til jeg skal møte opp ved Maigaard, tirsdag morgen klokken 08:30. Der får man to paracet og en halv tablett av et slags sovemiddel som skal gjøre at man blir litt døsig. Så legger de en veneflon - som de hos meg altså dessverre ikke kan bruke. Men de ville legge den likevel. Eggutaket er tirsdag klokken 09:30. Skrekk og gru!

Tirsdag klokken 10:30 kan forsøket være over - eller en superspennende ventetid starter.
Måtte det spire og gro noen fine egg i de tre foliklene som fortsatt er med i løpet.
Jeg skal for øvrig bo i Fuglesangs allé under forsøket. Håper på kraftig fuglesang og kyllingkvitring, slik at egggene mine føler seg hjemme og velkomne.

NÅ trenger jeg virkelig alle gode tanker jeg kan få. Nå er det bare håp og tro som gjelder.

11 kommentarer:

 1. Never, never, NEVER give up hope! There is still a chance and I have a strong feeling you will be lucky on Tuesday.
  Happy thoughts and give youself something to enjoy and relax. Good music, movie or a book to make you feel nice and not to think too much of coming. ♡ Luv ya!!

  SvarSlett
 2. Thanks Nina! Much needed!
  iPad and a stack of good books will definately go in my suitcase.
  Tonight I will celebrate a friends Birthday. Better to think about something else just now...

  SvarSlett
 3. Dette må være veldig tøft for deg. Det ER veldig tøft å stå midt i innspurten i et forsøk.

  Jeg syns at det jeg leste hørtes positivt ut. Sett i forhold til utgangspunktet ditt, så skal navn ikke kimse av tre eggposer. Og ja - de KAN være tomme - men jeg tenker at det like gjerne kan være en grunn til at nettopp disse tre eggposene har vokst seg store.

  Men det er PYTON å stå i så stor usikkerhet som det du gjør nå. Jeg tenker at det måtte komme, og du må stå i det så godt du kan. Du HAR en sjanse!

  Ta GODT vare på deg og bruk menneskene rundt deg!

  SvarSlett
 4. Skickar styrka och värme till dig och alla lyckönskningar. Så länge det finns hopp så klamrar vi oss fast vi det. Njut av din väns kalas idag . I morgon (och speciellt tisdag) är en annan dag. Kram

  SvarSlett
 5. Håp og tro på at det finnes egg inni disse tre eggposene må jeg ha - og at et av dem er selveste gullegget. Jeg er ikke helt nedbrutt altså, men det var jo selvsagt en skuffelse.

  Gynekolog Huseby tok et frysbilde av skjermen i dag, så vi kunne se på den etter at jeg hadde klatret ut av den stolen også. Da sa jeg til ham at "nå kan du ha tatt det aller første bildet av barnet mitt - mens det bare er en eneste celle". Sånne barnebilder er ikke alle forunt. Litt moro må man jo ha midt i nedslående resultater.

  Jeg krysser alt, snakker pent til eggposene, og synger en aldri så liten lokkelåt.

  Og går det ikke denne gangen får jeg håpe de har et annet medisinregime på lur for neste forsøk, for gamle høner med gamle egg. Men først - først satser jeg på at det skal være et egg eller tre å finne på tirsdag.

  SvarSlett
 6. Masse lykke til fra en tilfeldig leser!

  SvarSlett
 7. Min situasjon var ganske lik men enda litt dårligere. Jeg er litt eldre enn deg og hadde en AMH på 2. På mine to forsøk hadde jeg to follikler første gang og bare en på andre. Vanlig IVF første gang med ett befruktet egg som endte i negativ test. Med bare en follikkel på andre ble det omgjort til inseminasjon og resultatet er at jeg nå er 20 uker på vei:) Det skal bare ett egg til, så ikke ta sorgene på forskudd!

  SvarSlett
 8. Man kan jo ha litt ulikt antall egg fra gang til gang, kanskje du er litt ekstra uheldig denne syklusen. Uansett så kan jo ett av disse være gullegget med god kvalitet:-) Masse lykke til!

  SvarSlett
 9. Uff ja, vi får krysse fingre for at det ER egg inni disse tre eggposene, og at et av dem er selve gullegget. Jeg tror ikke tre folikler er helt uventet ut fra alderen, men det var uventet ut fra 10-12 folikler. Det var ingen av oss særlig fornøyde med. Men it is what it is, og nå gjelder det bare å holde i håpet.

  SvarSlett
 10. Hei!

  Følger med deg på veien mot ønskebarnet! Krysser fingrene for deg de nærmeste dagene (... og de dagene som kommer etter der, for den del...!)

  Mvh HildeSu

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker! Her er det bare å krysse i vei. :o)

   Slett